Integruota pamoka „Viduramžių virtuvė“

Viduramžių virtuvė yra tarsi miesto pasakojimas – apie tai buvo parašyta daug ir net daugiau sakoma. Dažniausias maistas buvo juoda ir balta duona, sūris, džiovinta mėsa. Žinoma, tuo metu nebuvo tikslių receptų. Tik dabar receptai atkuriami. 6 klasės mokiniai integruotoje istorijos ir technologijos pamokoje gamino viduramžių duonos sriubą. Naudojo juodą duoną, rūkytus lašinukus, kietąjį sūrį. Išvirti sriubą pavyko. Mokiniai pavaišino ne tik mokytojus, techninį personalą, bet ir mokyklos pradinių klasių mokinius.

Viduramžių duonos sriubos receptas

REIKĖS:

apie 350g juodos arba baltos duonos,

1,5l vandens,

150g lašinukų,

100g kieto tarkuoto sūrio,

(druskos, pipirų, petražolių, krapų)

PARUOŠIMAS

Kubeliais supjaustytus lašinukus pakepinkite keptuvėje ant silpnos ugnies. Kai truputį apskrus, sudėkite kubeliais susmulkintą duoną ir pakepinkite. Puode užvirkite vandenį, įberkite druskos. Tada supilkite keptuvės turinį. Nuolat maišydami virkite. Kol mišinys pasidarys tirštas. Suberkite sūrį ir prieskonius. Išmaišykite ir pilkite į dubenis.

Skanaus