Žygio diena

Šiais mokslo metais Tarptautinę turizmo dieną (jau seniai tapusią mūsų mokyklos tradicine diena) paminėjome keliaudami po Sartų regioninį parką. Rinktis į žygį kvietė reklama-skelbimas, kurį labai išradingai sukūrė dešimtokės.

Nepaisydami blogo oro prognozių, žygiuoti susirinko 40 mokinių iš 5–10 klasės, jų auklėtojai ir mokyklos vadovai. Prisijungė ir 17 mokinių iš Kamajų Antano Strazdo gimnazijos.

Kelionę pradėjome iš Lašų gyvenvietės. Visi buvo nusiteikę labai ryžtingai. Pirmas trumpas sustojimas – kaimo turizmo sodyba „Sartakampis“. Keliaudami aplankėme A. Strazdo gimtinę Margėnų kaime. Kitas kelionės tikslas – Bobriškio kaimas. Ėjome keliu, kur iš abiejų pusių matėsi Sartų ežero atšakos. Jeigu jos susijungtų, susidarytų galbūt didžiausia sala Lietuvoje, kurioje atsidurtų Kriugiškio, Bobriškio ir Rupetų kaimai.

Pasiekę Bobriškį, apžiūrėjome ten esančią sentikių cerkvę. Mokytoja Gražina Balčiūnienė papasakojo apie šiuos sentikių maldos namus.

Į Kriaunas per Sartus kėlėmės keltu. Teko keltis net keturis kartus, nes į keltą telpa iki 15 žmonių. Persikėlę į kitą ežero pusę poilsiavietėje papietavome. Kelionę baigėme Kriaunų miestelyje.

Diena buvo pilna gerų emocijų, nepakartojamų gamtos vaizdų ir nuostabaus oro.

 Vytautas Gaigalas